Tisseissäkö vika kun imetys ei suju?

01.02.2024

Tuskin!

Takkuaako teillä imetys? Tuntuuko että luovutat haaveen antaa vauvalle ravintoa luonnollisesti rintojesi kautta? Epäiletkö onko sun tissit kelvottomat suoriutumaan tästä tehtävästä?

Ystäväiseni! Äläpä huoli! On monta juttua jota voidaan yksin ja yhdessä tsekata/tehdä ennen kuin luovutat!

Tsekataanpa muutama juttu eka!

1)Millainen imetysasento teillä on? Onko vauvan nenä ja sun nänni samalla tasolla? Onko vauvan keho suorassa linjassa? Sulla rento ja kivuton olo? Hyviä kuvia imetysasennoista löytyy muunmuassa www.imetys.fi ja haku sanalla imetysasennot.

2)Onko vauvalla kireyksiä suun alueella? Esimerkiksi kireä kielijänne tai huulijänne? Saako vauva suuta rentoon imuasentoon? Vai tuleeko vauvalle huulien ympärille valkoinen rengas, jolloin vauva joutuu tekemään runsaasti töitä huulillaan. Kireiden kielijänteiden katkaisu auttaa tilanteeseen! Yksityisille lääkäreille saa usein nopeastikin aikoja ja imetys lähtee sujumaan!

3) Oliko vauvalla napanuora kaulan ympärillä synnytyksen yhteydessä? Tai oliko synnytyksessä muuten pulmia? Pitkäkestoinen tai todella nopea? Jouduttiinko käyttämään apuvälineitä? Synnytyksessä vauva voi saada kehoonsa kireyksiä jotka vaikuttaa imetykseen! BabyBalance-hieronnalla on saatu hyviä vaikutuksia vauvan kehon kireyksien helpottamisen kautta myös imetyksen sujumiseen.

4)Meinaako sulla iskeä luottamuspula imettäjänä? Saatko riittävästi tukea lähipiiriltä? Imetyksen onnistumisen kannalta on tärkeää että lähipiiri tukee myös sua imettäjänä ja saat kannustusta ja tukea onnistujana. Kun saamme ajatuksiin onnistumisen kokemuksia ne lisääntyy. Kun koemme epäonnistumisen fiiliksiä emmekä pääse niistä yli, herkästi jäämme ajatukseen että olemme epäonnistuneita!

5)Muistatko levätä ja pesiä vauvasi kanssa?Sängyssä makoiluun ilman vaatteita yhdessä vauvan kanssa on nyt enempikin kuin lupa. Oikeastaan kehoitus! Sillä hyvän olon hormoonit lisääntyy sussa kun olette vauvan kanssa yhdessä sängyssä, kiireettömästi. Parasta olisi jos kumppani myös hyväilisi sinua siellä sängyssä hormoonit alkavat toimimaan ja maidot nousee hyvin!

6) Entäs sun oma ravinnon saanti? Muistatko juoda ja syödä riittävästi? On todella tärkeää että imettäjänä myös sinä syöt, juot ja lepäät riittävästi jotta sussa ois energiaa muuttaa myös maidoksi. Jos liian rajusti laihdut voi maidontuotanto myös kärsiä. Olet mitä syöt- ajatus toimii myös tässäkin asiassa!

Muutama juttu tässä! 

Jos ei näillä ratkea, otappa rohkeasti yhteyttä niin katsotaan ja pohditaan yhdessä missä juuri teidän tilanteesta voisi olla kyse! 

-Imetysohjaaja, BabyBalance-hoitaja ja imetystukiäiti  -Miia